Trump på rundresa

Då förhållandena hemmavid börjat bli besvärliga med alla utredningar om rysk inblandning i den amrikanska valkampanjen och annat smått och gott, som plågat Trump, så att han tycker sig vara den mest förföljda av alla presidenter, så var det lämpligt att göra en rundresa ute i världen. Men även här har han lyckats skapa rubriker. På en video vid Nato-mötet kan man se hur han tränger sig före Montenegros premiärminister för att stå först. Dock inget som egentligen kan förvåna, om man minns vilken narcissist denne man är. Tyskarna har han också chockat genom att säga att de är dåliga, mycket dåliga, då det gäller exportöverskottet av tyska bilar till USA. Fast om det är bilarna som är dåliga framgår inte. Sedan besökte Trump också påven och fick en gåva, som kanske var en pik. Påven lämnade nämligen över en skrift om miljö och klimat till Trump. Hoppas han uppskattar gåvan och tar till sig det som står i den. Fast det är förmodligen för mycket att hoppas på. I Israel pratade Trump om fred, men utan att ange något konkret om hur det ska gå till. Så länge det inte följs av handling så är det bara tomma ord. Vad är då det mest konkreta av besöket? Ja, det är väl det miljardstora vapenkontrakt han undertecknat med Saudiarabien, en erkänt grym diktatur. Hoppfullt? Döm själv!

Minnesexpert utan minne

Igår uppträdde den så kallade minnesexperten SÅ Christiansson i morgonsoffan. Han fick bland annat frågan om hur han coachat polisen i samband med Kevin-fallet. Men det var nu inget som han kom ihåg, den borne minnesexperten. Kanske handlar det om bortträngda minnen!!!
Samma dag pratar president Trump om att ingen president i amerikansk historia blivit så illa behandlad som han. Rena häxjakten, tycker han. Trump har tydligen inte så noga reda på sig nu heller. Det finns amerikanska presidenter som blivit dödade till och med.

Fulknep

Ekot rapporterar att Marine Le Pen kopierat stora delar av republikanen Fillons tal. Fast Fillon lär i sin tur fått sitt tal skrivet. Le Pens väljare lär väl inte bry sig, precis som Trumps väljare struntade i allt dumt som han gjorde. Men kanske kan man hoppas på att några av de som är osäkra om vad de ska rösta på tar till sig denna nyhet, då man med fula knep försöker att vinna valet.

RSS 2.0