Intensiv Stockholmshelg

En intensiv helg hos barn och barnbarn i Stockholm. Reste med Y-buss och anlände till Stockholm vid 15-tiden. Irrade runt en stund på Centralen, innan vi hittade rätt. Var meningen att vi skulle kolla Leon på Zinken, där Hammarbys U18 mötte Falun. Men 17.20 fick Leon meddelande att matchen skulle spelas i Gubbängen. Vi åkte dit med Leon och Veronica. Eftersom vi var där 1 timme innan match och det var -16 grader, promenerade vi runt i området. Första halvlek till Hammarby, ledde med 2 - 0. Man spelade ett bra press-spel, inte minst Leon. Men i andra halvlek tappade man pressen eller så hade Falun ryckt upp sig och snart stod det 2 - 2. Sen gjorde Falun 3- 2, men Hammarby utjämnade med bara 5 minuter kvar. Leon hade också en boll inne, men dömdes bort för offside. Bara någon minut kvar, Falun får en hörna och gör mål. Skit!
Lördagen inleddes med en snabb promenad över Liljeholmsbron, vi var på väg med Elliot till Leonidas kalas. I en leksaksaffär köpte vi present till Leo, men vi kom inte därifrån förrän även Elliot fått en present. Sedan var det dags för Veronica att åka med Leon till Huddinge, där dagens match mot Bollnäs spelades. Hellin följde med Veronica, men jag bestämde mig för att bli kvar på Drakenbergsgatan. Pratade politik med Peter.
Då Elliot kom hem ville han leka med bilen han fått, en bärgare. Jag fick ha Blixten och blev bogserad av bärgarn. Sedan bar det iväg mot Hammarby Sjöstad, promenad längs Årstaviken. Vid Ringen tog vi en varmkorv till lunch. Veronica bjöd.
Från Ringen tog vi bussen och bytte till Tvärbanan. När vi kom till Henriksdalskajen 2 var barnen försvunna. Kerstin visste inte var de höll till eller om de var inne. Men så upptäckte vi dem i loggian. På kvällen gick Kerstin och Johan ut och åt och Hellin och jag fixade Hamburgare och strips till oss och barnen och godis efteråt. Vi kollade film en stund, sedan ville Pysslige Melker pyssla och KorsordsLiam lösa Korsord. Det höll vi på med en god stund. Sen var det godnatt!
På söndagen gick vi till Fjärilsparken (eller Ekbacken som Liam sa) med barnen, medan Johan och Kerstin tog en löprunda. Hellin och jag förvandlades till kråkor som jagade barnen. Sedan kunde vi handla i en nyöppnad affär. Liams varor var emellertid för dyra, så vi bytte till en billigare affär som Melker drev. Snart slog dem emellertid ihop affärerna och nu kunde vi handla både mat och kläder till vettiga priser.
Efter lunch och lite mera pyssel och korsord styrde vi kosan mot Cityterminalen och bussen hem.
Jag somnade rätt snart på bussen nöjd med helgens utflykt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0