Kulturhuset krögarhus?

Lätt snöfall över byn. Morgonrusningen, med bilar på väg till sina arbeten i stan, är över. Tystnad råder, förutom en hackspett som frenetiskt trummar i den gamla björken, som klarade sig undan stormen Dagmar.
Igår forslade vår granne bort tallen som blåste ner på annandagen. Nu är bara delar av den jättelika björken kvar på tomten. Grannen lovade hjälpa oss med den längre fram i vår.

I tidningen läser jag ett referat från ett möte som kommunen haft med krögarna om hur Kulturhusets ( f d Folkets Hus) framtid ska se ut. Krögarna har lagt fram ett förslag om någon sorts cateringverksamhet, där de ska driva restaurangverksamheten mellan sig. Ett både krångligt och invecklat sätt, som leder till både juridiska och arbetsmässiga konsekvenser. Dessutom hotar man kommunen, genom att säga att tillgodoses inte deras villkor så kan kommunen räkna med att den faller i Svenskt näringslivs rankinglista.
Det finns också föreningar som undrar över vem som ska avgöra vilka arrangemang som ska finnas i huset. Och hur går det med arrangemang som krögarna betraktar som olönsamma? På det svarar deras ordförande Janne Ström att kommunen får väl gå in och stödja sådana.
Det var ju precis det som de borgerliga kritiserade den gamla kommunledningen för, att man använde skattepengar för att ge stöd till Folket Hus.
Är det krögarna som nu ska diktera villkoren, undrar man.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0