Internetsbankavgift inget aprilskämt

En dag med klarblå himmel och sol och löfte om vår. En dag att glädjas åt.
Men så öppnar man lokaltidningen och möts av rubriken att Hälsinglands Sparbank ska ta en avgift för Internetbanken. Från och med 1 april ska det kosta 175 kr/år. Först kunde man tro att det är ett aprilskämt, men så väl var det inte. Nyligen var det Nordea i Hudiksvall som avskaffade kontanthanteringen vilket upprörde många gamla människor. Nu är det Hälsinglands Sparbanks tur.
Minns att någon sa för några år sedan, då bankerna skröt om Internetbankens fördelar, att vänta bara om några år kommer man att ta betalt för den tjänsten också. Och nu är vi där.
Till detta kommer att man tar ut en avgift för Visa-kortet på 250 kr per år.
Anders Borg har visat sitt missnöje länge med bankerna och till och med kallat dem samhällsfarliga. Men han gör ju ingenting åt det. Han tror visst att de själva ska göra något och rätta till problemen. Hur länge tänker han vänta? Bankerna struntar ju fullkomligt i att Riksbanken sänkte sin styrränta, tror Borg att man kommer att lyssna mera på honom.
Vad får vi för att vi har pengarna hos banken? På lönekonto och servicekonto är det 0 kr, på e-sparkontot 1,5 procent. Då jag kollar vårt bottenlån ser jag att kostnaderna för lånet på 1 år fördubblats. Från 2 677 kr kvartalet till 4 996 kr. Den senaste avin är på 5 200 kr. Och då är det bara ränta som vi betalar!
Kanske borde det gamla förslaget om ett förstatligande av bankerna dammas av!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0