Lördag 7 jan

Från arbetsrummets fönster i gryningen ser jag talgoxar och blåmesar i intensiv födojakt. En skata försöker också komma till skott. Tar sats och flyger som en dödspilot mot fågelbordet, roterar med vingarna som en helikopter och lyckas stjäla några frön.
Läser Sture Linnérs Europas ungtid, som jag införskaffade för flera år sedan, men först nu fått tid att ta tag i. Linnér för inledningsvis ett intressant resonemang. Menar att det vi kallar den gamla tiden, antiken och dess föregångare, egentligen är en ung tid, medan vår egen tid är gammal, fast vi tror oss moderna och nydanande. Men om vi tänker efter hur mycket som uppfanns på denna tid, till exempel skriftspråket, så inser vi att vi kanske inte är så avancerade. Och det vi kallar den arkaiska tiden från 700 - 500 f kr, var egentligen en revolutionär tid.
Tar åter en promenad, följer den gamla landsvägen till stadsgränsen och vänder åter till byn. I den tvära backen någon kilometer från byn har stormen Dagmar härjat. Flera omkullvräkta träd ligger i sluttningen med uppfläkta trädrötter och flera träd har fastnat i varandra. Det blir ett drygt arbete att röja upp här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0