Stekhett

Nu är det inte bara i öknen och stekpannan som det kan vara stekhett, utan ordet har fortplantat sig till idrottsreferatens värld. Nu senast var det Viktor Claesson i svenska landslaget som enligt referenterna var stekhet, då han gjorde två mål mot Portugal och i övrigt gjorde en bra prestation. Ett annat ord som fått en renässans inom fotobollen är ordet borg, som man mest förknippar med medeltiden och dess försvarsanläggningar. Men nu kan både spelare och ledare prata om att vår hemmaarena är vår borg, underförstått att här är det vi som bestämmer.
Samtidigt har ju många av idrottsarenornas gamla namn med vall försvunnit och vi har fått en massa konstiga företagsnamn istället som Guldfågeln Arena och dylikt. Svårt att känna något för detta.
 
Ett annat ord som hörs på friidrottsarenor är atlet istället för friidrottare eller bara idrottare. Atlet är inget jag direkt associerar till utövare av friidrott, utan mera till kraftsporter som tyngdlyftning osv. Att se en spinkig maratonlöparer kallas för atlet låter nästan lite för bra för att vara sant. Sporten har alltid varit kreativ då det gällt att hitta på nya uttryck.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0